Paineilmakompressori & Kompressori

- paineilmaa yrityskäyttöön -

Paineilmakompressori – asennuksesta huoltoon

Kompressori ja paineilmakompressori kannattaa valita tarkoin eri kohteisiin. Paineilman tuottamisen avain on tarpeeseen sopiva kompressori. Monenlaiset yritykset tarvitsevat toiminnassaan paineilmaa. Esimerkiksi teollisuusyritysten, hammaslääkäreiden ja korjaamoiden monet laitteet toimivat paineilmalla. Paineilmakompressori, joka soveltuu juuri teidän käyttöönne pitää valita tarkoin, sillä on olemassa erilaisia kompressorin toimintaperiaatteita. Autamme yritystänne löytämään teille parhaimman paineilmakompressorin. Paineilmakompressori kestää parhaimmillaan isältä pojalle. Hoidamme koko paineilmajärjestelmän yrityksellenne: Kompressorien toimitus, asennus ja huolto sujuvat kokeneilta ammattilaisilta nopeasti ja ystävällisesti, asiakasta palvellen. Ota yhteyttä

IES Ruuvikompressori: IES-SCB7-5

Ruuvikompressorit

Ruuvikompressorit vastaavat parhaiten yritysten paineilman tarpeeseen. Ruuvikompressorissa paineilma tuotetaan kahdella eri suuntiin ja eri kulmanopeuksilla pyörivällä ruuvilla. Ruuvien väliin jäävä tila kutistuu ja puristaa ilman kokoon, jolloin paine nousee. Ruuvikompressori on oikea ratkaisu silloin, kun paineilmaa tarvitaan jatkuvasti.

Mäntäkompressorit

Mäntäkompressorissa ilma puristetaan männän avulla paineeseen. Mäntäkompressoreita on öljyttömiä ja öljyvoideltuja. Kompressorin paineet alkavat 8 barista ja korkeapainekompressori nostaa paineen 15 bar, 20 bar, 30 bar, 35 bar tai 40 bar asti. Uudenmaan Painehuolto opastaa oikean kompressorin valinnassa.

Mäntäkompressori: BOGE SBM_610-500
Clinic Air Gentilin: Öljytön Mäntäkompressori

Öljyttömät kompressorit

Öljyttömät kompressorit ovat tarkoitettu paikkoihin, joissa tarvitaan korkealaatuista puhdasta paineilmaa ilman öljyn tuomaa riskiä. Öljyttämiä kompressoreita käytetään mm. elintarviketeollisuudessa, lääketeollisuudessa, hammaslääkäreissä ja maalausteollisuudessa.

BOGE ja IES öljyttömät kompressorit kestävät kulutusta erittäin hyvin ja ovat helppohuoltoisia. Kompressoreiden melutaso on todella alhainen.

Rakennuskompressorit

Boge liikuteltava rakennuskompressori on tarkoitettu jatkuvaan paineilman käyttöön. Kompressori on hiljainen ja erittäin helppohuoltoinen, huoltoväli jopa 3000 tuntia. UPH MOBILE siirrettävä kompressori on markkinoiden kapein ja painopiste on suunniteltu tarkasti, joten liikuteltavuus on helppoa.

BOGE: Vaunukompressori

Paineilmakompressoreiden ammattilaiset

Tutustu kompressori verkkokauppaan!

Uudenmaan Painehuolto auttaa mielellään kaikessa kompressoroihin ja paineilmaan liittyvissä asioissa. Ohjeistamme yrityksellenne sopivimman, laadukkaan paineilmakompressorin valintaan, toimitamme kompressorit ja autamme käyttöönotossa. Kompressorivalikoimaamme voit katsoa nyt myös avaamastamme kompressorikauppa.fi verkkokaupasta. Löydät helposti kompressorien tekniset tiedot ja värilliset kuvat.

Asennuspalvelumme rakentaa tarvittaessa koko paineilmaverkoston yrityksellenne kerralla kuntoon. Näin paineilma on aina helposti saatavilla. Ota yhteys ja kysy lisää. Voit katsoa esittelyvideon (Youtube) klikkaamalla TÄSTÄ!

Paineilmakompressori kaipaa säännöllistä huoltoa

Uudenmaan Painehuolto huoltaa kompressorisi ammattitaidolla. Huoltoautomme kiertää koko Suomen alueella. Kompressorin voi tuoda huollettavaksi myös Vantaan toimipisteeseemme. Teemme Kaeserin, Atlas Copcon sekä muiden merkkien huoltoja ammattitaidolla ja kokemuksella.

Tarjoamme asiakkaillemme myös huoltosopimuksia, jolla varmistat paineilman moitteettoman toiminnan. Muistutamme huollon ajankohdasta ja kerromme, mitä seuraava huolto tulee pitämään sisällään. Huoltotarjouksen voit kysyä paineilmakompressoriisi klikkaamalla TÄSTÄ!

Tarkan tarjouksen tekemiseen tarvitsemme kompressorisi merkin, mallin ja sijainnin missä huolto tehdään.

Paineilmakompressorin toimintaperiaate

Paineilmakompressorin, mäntäkompressorin toiminta on käytännössä näin. Eli sähkömoottori pyörittää pumppuyksikköä jossa on tavallisesti yksi mäntä, joka liikkuu ylösalaisin ja pumppaa ilmaa sylinterin ja kannen välisistä pakoventtiileistä ilmaa kannen suuntaan ja sieltä jäähdytyksen jälkeen säiliöön takaiskuventtiilin kautta. Imuventtiileistä ilma menee ilmansuodattimen kautta sylinteriin jossa puristuu ilma. Paineilmasäiliö toimii tällöin myös ilmanjäähdyttimenä, jotta käytettävä ilma ei olisi liian kuumaa käytettäväksi esimerkiksi paineilmatyökaluille.

Painekytkimestä säädetään paine sopivaksi. Yleinen paineilmakompressoriden paine-ero on 2,5bar, esim, yläpaine 9bar ja alapaine 6,5bar, jotta kompressori ei lähde painettavasten käyntiin ja polta sulakkeita tai lämpösuojaa. Takaiskuventtiili kannattaa puhdistaa noin kahden vuoden välein, koska siihen voi tarttua likaa ja paine pääsee takaisin sylinteriin ja aiheuttaa ongelmia. Koska paineilmakompressori ottaa ilman huoneesta ulkoilmasta, niin mitä kosteampi ilma, niin sitä enemmän vettä muodostuu paineilmaan.

Kello-ohjattu lauhteenpoistin tai automaattinen lauhteenpoistin kannattaa ehdottomasti asentaa säiliöön, jotta veden voi ohjata pois säiliöstä. Säiliön jälkeen asennetaan paineilmakuivain, kuivain poistaa tehokkaasti veden pois paineilmasta. Omega Air jäähdytyskuivaimen kastepiste on +3. Lauhdevesi ohjataan pois säiliöstä ja paineilmakuivaimesta lauhdeveden puhdistimenläpi, koska lauhdeveden mukana on pieni määrä öljyä, jota ei saa suoraan ohjata viemäriin.